سرباز گمنام امام زمان (عج)

افسران جنگ نرم .....

سرباز گمنام امام زمان (عج)

افسران جنگ نرم .....

برخی امام گذشته را عاشقند!
امام حاضر را نه …
میدانی چرا؟!
چون امام گذشته را
آنگونه که بخواهند
تفسیر میکنند؛
اما امام حاضر را
باید فرمان ببرند
شهید سید مرتضی آوینی

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات

چرا به خدا بی اعتناء هستیم؟

پنجشنبه, ۱۳ آذر ۱۳۹۳، ۰۴:۵۵ ب.ظ

چرا به خدا بی اعتناء هستیم؟

1- دوام نعمت‏ها: اگر نعمتى از اوّل عمر با ما بود دیگر براى ما تازگى ندارد؛ اینکه ما آثار خدا را مى‏بینیم و به یاد او نیستیم و قدر آن را نمى‏دانیم، چون از اوّل زندگى در نعمت و با نعمت بوده‏ایم. مثال: تا به حال خدا را به خاطر وجود انگشت شصت خود شکر نکرده‏اید، چون از اوّل تولّد با شما بوده، امّا اگر این انگشت براى مدّت کوتاهى بسته شود یا اصلًا بریده شود، مى‏بینید که بدون آن نمى‏توانید حتّى دگمه یقه خود را ببندید. (اکنون که این جمله‏ها را مى‏خوانید مى‏توانید آزمایش کنید)

آرى، دوام نعمت‏ها سبب غفلت ما از خدا مى‏شود و یکى از فلسفه‏هاى‏ ناگوارى‏ها همین هشدارهاست. قرآن مى‏فرماید: ما گاهى مردم را در تنگنا قرار مى‏دهیم. «لعلّهم یضّرعون» « سوره اعراف، آیه 94» تا شاید به ما توجّه و به درگاه ما تضرّع کنند.

قرآن مکرّر به مردم امر مى‏کند که یاد نعمت‏ها و امدادهاى الهى باشید و در دعاها مشاهده مى‏کنیم که اولیاى دین یک یک نعمت‏هاى خدا را ذکر مى‏کنند:

پروردگارا! تویى که مارا از کوچکى به بزرگى، از جهل به علم، از کمى به زیادى، از فقر به غنا و از مرض به سلامتى رساندى. درباره یاد خدا و نعمت‏هاى او قبلًا مطالبى را بیان کردیم.

2- بى‏ توجّهى به آثار وجود خدا: اگر مى‏گوییم انسان از شگفتى‏هاى ساختمان یک سلّول، یک اتم یا یک برگ مى‏تواند خدا را بشناسد این درباره کسانى است که بخواهند بشناسند؛ امّا اگر کسى در جستجوى شناختن نباشد، هرگز با دیدن آثار، خدا را نمى‏شناسد. به این مثال‏ها توجّه کنید:

الف: یک جگرفروش روزى ده‏ها جگر را مى‏شکافد وبه سیخ مى‏کشد، امّا چه بسا مویرگ‏ها را نشناسد، چون در مقام شناخت مویرگ نیست.

ب: یک آئینه فروش که موهایش نامرتّب است، از صبح تا شب صدها بار به آئینه‏ها نگاه مى‏کند، امّا موى خود را مرتّب نمى‏کند، زیرا او در فکر فروش آئینه است نه اصلاح موى خویش.

از مثال‏هاى فوق نتیجه مى‏گیریم که انسان تا نخواهد ودر مقام شناخت و بهره‏گیرى نباشد، نه مى‏شناسد ونه بهره مى‏گیرد. اگر افرادى آثار خدا را مى‏بینند و مطالعه مى‏کنند وباز هم ایمان نمى‏آورند، براى آن است که هدفشان از مطالعه شناخت خدا نیست. اگر کسى در اندیشه شناخت خدا باشد، با یک دلیل او را شناخته وایمان مى‏آورد و چنانچه شخصى در چنین اندیشه‏اى نباشد با هزار دلیل نیز به خدا ایمان نمى‏آورد.

3- تأثیر پذیرى از محیط: یکى‏از عوامل انحراف انسان از مذهب ودستورات مذهبى، تأثیرپذیرى از محیط است. انسان طبعاً و وجداناً از دزدى ناراحت مى‏شود وخیانت را بد مى‏داند لکن اگر در محیطى قرار گرفت که افراد آن دزد و خائن بودند او هم با آن رفتارها خو مى‏گیرد.

4- فرار از مسئولیّت: گاهى بى‏اعتنایى به مذهب، به خاطر فرار از مسئولیّت است، زیرا پذیرفتن دین، مساوى با قبول برخى قید وبندها است و گروهى به خاطر اینکه به خیال خود آزاد باشند به مذهب بى‏اعتنا مى‏شوند، غافل از آنکه رها شدن از فرمان و اطاعت خدا، مستلزم اسارت و بندگى دیگران است. کسى که بنده او نشد بنده همه مى‏شود و کسى که فرمان او را نپذیرفت بله قربان‏گوى همه خواهد بود. «ومَن یُشرک باللّه فکانّما خَرّ من السماء فَتَخطفَه الطّیر» « حج، آیه 31» کسى که در کنار خدا به سراغ غیر خدا رود او را به هر سویى مى‏برند.

5- دشمنى با حقّ: گروهى هم به خاطر تعصّب، هوس، خودخواهى و لجاجت، با حقّ دشمنى مى‏ورزند و به مکتب آسمانى، پشت پا مى‏زنند.

6- عدم تبلیغ صحیح و نارسایى‏هاى تبلیغى و یا معرّفى‏هاى باطل را نیز مى‏توان یکى از عوامل بى‏اعتنایى به خدا و مذهب دانست.


برگرفته شده از menbar1.blog.ir کپی با ذکر منبع بلامانع است
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۹/۱۳
علیرضا

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی